Előfizetői tartalom

Hatalmas magyar vasútfejlesztésre bólintott rá Brüsszel

Portfolio
Újabb vasúti nagyprojekt támogatását hagyta jóvá utólag az Európai Bizottság, hiszen a nettó 115 milliárd forint összértékű beruházásokban korszerűsítették a Gyoma-Békéscsaba vonalszakaszt, megújul Békéscsaba vasútállomás, a Budapest-Lökösháza vasútvonalon kiépül az ETCS vonatbefolyásoló rendszer. A több fázisban megvalósuló fejlesztéseket 85 százalékban a Kohéziós Alap forrásai finanszírozzák - hívja fel a jelentős beruházási hírre a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Akár 160-nal is száguldhatnának a vonatokA több mint 32 kilométer hosszú Gyoma-Békéscsaba vasúti vonalszakasz rekonstrukciója határidőben, tavaly decemberben befejeződött. A beruházással megszűntek a vonalszakasz néhol akár 40-60 kilométer/órás sebességkorlátozásai. A korszerűsített pálya megengedett pályasebessége 160 kilométer/óra, amely teljes egészében az ETCS...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés