Előfizetői tartalom

Hatalmas összeg mozdulhat meg a brüsszeli döntés hatására

Portfolio
Amint pénteken beszámoltunk róla: öt magyar Operatív Programot hagyott jóvá az Európai Bizottság, amely a hazánknak 2014-2020 között járó uniós kohéziós források mintegy háromnegyedéről szól, így igen jelentős fejlesztéspolitikai eredményről van szó. Ezzel párhuzamosan azonban más EU-tagországok is örülhetnek, mert a Bizottság további összesen 35 Operatív Programot is elfogadott tegnap. Sőt, ígéretet tett arra, hogy a hónap végéig további 10 programra is megadja a zöld jelzést, így együtt ez az 50 program bő 66 milliárd eurós fejlesztési keretösszeget jelent.

Már a kohéziós források háromnegyedéről döntés születettA Bizottság pénteki közleménye szerint ha ezt a 10 Operatív Programot is elfogadja a Bizottság, akkor együttesen már 266 kohéziós politikai programra adja áldását az EU-tagok körében, amelyek együttes keretösszege 256 milliárd eurót tesz ki. Ez a 2014-2020-as teljes kohéziós forráskeret 73%-át jelenti. A brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés