Előfizetői tartalom

Béke ez vagy tűzszünet a bankokkal?

Portfolio
Az MV Zrt.-t magába olvasztva az MFB fontos szerepet tölt be a 2014-2020-as programozási időszakban az EU-források kiosztásában - mondta Garamvölgyi Balázs, az MFB új EU Kompetencia Központ Igazgatóságának igazgatója a Portfolio csütörtöki konferenciáján. A Jeremie Program eszközeinek kiírásában nem hoz óriási változásokat az új ciklus. Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója a kkv-k fejlesztésének fontosságáról beszélt. Szerinte nem mindegy, hogy a kormány a bankokkal tűzszünetet kötött vagy békét. Arra is felhívta a figyelmet: ne várjuk el, hogy a traktorról leszáll a bácsi és bejelentkezik a fia Facebook-jába és beadja a pályázatot. Trombitás Zoltán, az Erste Bank EU Iroda vezetője saját felmérésük alapján úgy vélekedett, hogy az Erste Bank vállalati ügyfelei csak igen kis mértékben terveznek hitelt felvenni.

Kézbe veszi az MFB az EU-s pénzek szétosztásátA Jeremie Program mint visszatérítendő forrás keretösszege 246 milliárd forint, amiből eddig 51 milliárd forintot vissza is fizettek már a kedvezményezettek. A kihelyezett összeg nagy része hitel, de a kockázati tőke és a garancia aránya is jelentősen megnőtt az elmúlt években. Az előző ciklus hitelprogramjai kimerültek, a garancia...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái