Előfizetői tartalom

Jönnek az uniós pénzek - Felkészült rá az ország?

Portfolio
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentéseivel vette kezdetét a Portfolio Uniós Források 2015 című konferenciája. Ezt követően Vitályos Eszter államtitkár részletezte a kormány terveit, majd az első panelbeszélgetésben parázs vita alakult ki Magyarország kilátásairól. A kormányzati tervek és intézményrendszeri átalakítások bemutatása után a felszólaló előadók bemutatták, hogy a kkv-szektor hogyan juthat uniós forráshoz, valamint az ahhoz szükséges önerőhöz. Javaslatokat is megfogalmaztak a kormánynak. Fontos szempontként hangsúlyozták többen is a konferencia felszólalói közül, hogy az ingyenpénz korszakának vége, jönnek a visszatérítendő támogatások. A tanácsadói szektor képviselői örömmel nyugtázták, hogy Lázár János jelzése szerint megmarad a szektoruk, a közbeszerzési piac képviselői és a korrupciókutatók viszont panaszkodtak a jelenlegi helyzetről. Tóth István János a korrupciós témakör kapcsán a paksi gigaberuházás átláthatatlanságát is felvetette.

2015. március 12. 18:03 Paksi beruházás: kényes kérdést feszegetünk A magyarországi közbeszerzési és korrupciós témakör kapcsán Tóth István János szóba hozta a nyilvános nemzetközi tender nélküli paksi beruházást is, utalva arra, hogy a nagyberuházásnál felmerül a korrupció...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái