Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: 700 milliárdnyi EU-támogatást függesztett fel Brüsszel

Portfolio
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program mintegy 700 milliárd forintnyi támogatási kerete kapcsán függesztette fel a kifizetéseket az Európai Bizottság arra hivatkozva, hogy a projektek kiválasztási gyakorlata nem volt megfelelő - ezt jelentette ma be Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára jelezte, hogy a még tárgyalás alatt lévő ügyben legfeljebb 10%-os, azaz maximum 70 milliárdos pénzügyi korrekció kiszabása várható. Ezt a pénzt azonban nem feltétlenül bukja el Magyarország, mivel a tárgyalásokon kialkudott összeget akár újra meg lehet pályáztatni, vagy a tartaléklistán lévő projektekre kiosztani, esetleg a 7 éves pénzügyi keret túlvállalásából ez a fejlemény is segíthet visszajönni a 100%-os forráslekötésre.

2015. április 15. 15:31 Ez tényleg friss fejlemény Bár Csepreghgy a tájékoztató során úgy fogalmazott, hogy a Bizottság "hozott egy olyan döntést 2014-2015 fordulóján", hogy nem találja megfelelőnek a magyar pályázati kiválasztási rendszert, a Bizottság oldalán elérhető rövid...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái