Előfizetői tartalom

Elárulta Brüsszel, hogy miért nyert Gyurcsány cége

Portfolio
Miután vasárnap óta erős belpolitikai felhangot kapott Magyarországon annak a nemzetközi tendernek az eredménye, amelyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök cége tíz másik konzorciális partnerrel együtt végez egy európai szintű áttekintő elemzést, megtudta a BruxInfo a tender elnyerésének körülményeit Brüsszeltől. Kiderült, hogy már tavaly október óta érvényben van a megbízás, amelynek elnyeréséhez a legkedvezőbb ár és tartalom kellett. A brüsszeli szóvivő azt is egyértelműsítette, hogy a konzorcium a megreformált kohéziós politika végrehajtásának első két éves tapasztalatairól szóló tanulmány elkészítésére nyert el megbízást, így az nem auditálja, illetve nem ellenőrzi a múltbeli magyar pályázati rendszer működését. Emiatt tehát nincs is köze a múlt héten ismertté vált másik brüsszeli fejleményhez, bizonyos GOP-os fejlesztési támogatások felfüggesztéséhez.

Nem hajt végre auditálási és ellenőrzési feladatokat az Európai Bizottság megbízásából a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus - közölte a BruxInfo érdeklődésére hétfőn a regionális politikai szóvivő. Jakub Abramowicz hozzátette, hogy az Altus egy nemzetközi konzorcium vezetőjeként egy olyan tanulmány elkészítéséről írt alá szerződést még 2014 márciusában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés