Uniós források

Itt vannak az első befutók nagyon várt uniós pályázaton

Portfolio
Összesen 107 kis- és középvállalkozás adatait és az elnyert támogatás összegét tartalmazza az a lista, amely ma került ki a hivatalos kormányzati portálra a még tavaly ősszel meghirdetett két, sokak által nagyon várt gazdaságfejlesztési pályázat kapcsán.
Ők az elsők, de lesznek még nyertesek

Azt már múlt héten jelezte a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy megvannak a nyertesek 3,7 milliárd forintos eddigi keret mellett, most a részleteket is láthatjuk ezen a linken és érdekes adatok is kirajzolódnak a listából.

A tárca ígérete szerint a következő hetekben további nyerteseket hirdetnek, hiszen a kapacitásbővítő pályázat keretösszege már 17 milliárdos, míg a külpiaci megjelenést támogatónál egyelőre 1,5 milliárdos. Az is várható, hogy amíg ezen nyerteseket ki nem hirdeti az NGM, addig nem lesz beadható az újabb termelési kapacitásbővítő pályázat, hogy elkerülhető legyen a pályázók körében a zavar (nyertem-e, vagy újra kell pályáznom). Ettől persze még könnyen elképzelhető, hogy az újabb pályázati kiírások akár rövidtávon megjelennek, de az új eljárásrend szerint a beadhatóság minden esetben legalább 30 nap ettől kezdve.

A nyertes listákról röviden

A GINOP-1.2.1-14 kódszámú "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázaton 83 nyertest találunk a táblán és különösen érdekes, hogy mintha a lehetséges támogatási maximum felső szélére optimalizáltak volna egyesek egy olyan konstrukcióban, amelynek 50%-os a maximális támogatási intenzitása.

Többen a kereken 100 millió forintos támogatási maximumot nyerték el, további számos pályázat néhány forinttal ennél kevesebbel is nyert, a legtöbb projekt pedig inkább a 20-50 millió forint közötti tartományban szóródott a 10-100 millió forint vissza nem térítendő támogatással járó pályázaton. A pályázat részletes kiírása itt található.

A GINOP-1.3.1 kódszámú "Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című pályázatoknál szintén megszülettek az első támogatói döntések, összesen 24 nyertesről van szó, akik 3-7,5 millió forint közötti támogatást nyertek a szintén legfeljebb 50%-os támogatási intenzitású projektjeikre. A nyertesek mellett jellemzően 5 millió forint körüli, illetve feletti támogatási összegeket látunk. A pályázat részletes kiírása itt található.
Frankfurti tőzsde
cimlap_Hernadi
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
kinaielnök
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
DBZOL20200106014