Előfizetői tartalom

Valaki ügyeskedik a közbeszerzéssel? - Mostantól tisztábban láthatunk!

Portfolio
Néhány nappal azután, hogy a kormány megjelentette azt új közbeszerzési törvényjavaslatot a társadalmi egyeztetés céljából, az interneten elérhetővé vált egy magánszektorbeli, EU-pénzből finanszírozott közbeszerzési adatbázis, amely 2005-től tartalmazza a már lebonyolított több mint 100 ezer magyar közbeszerzést és mostantól napi szinten feltöltik ide az összes új közbeszerzés fontos adatait is. A közpénzkereső.hu, illetve angol változata, a tendertracking.eu oldalak így a transzparencia nyomán mérsékelhetik a korrupciós kockázatokat is, amelyek egy közelmúltbeli kutatás szerint az Európai Unió országai körében a legmagasabbak között van. Az új portál elemzése az átfogó adatbázisa segítségével úgy becsli, hogy 2013-ban a Közép 364 milliárd forintot nyerhetett a közbeszerzéseken.

Öt éve dolgoznak rajtaA két oldal mögötti adatbázis fejlesztésében már öt év munka áll és mára jutottak el a készítők odáig, hogy elindíthatták a napi letöltést és adatfeldolgozást lehetővé tevő fejlesztést. A rövid összefoglaló szerint ennek megfelelően nemcsak a 2005. január 1. - 2015. május 11. között lezajlott több mint 100 ezer közbeszerzés adatait teszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés