Előfizetői tartalom

Jóval kevesebb EU-támogatás ömlik jövőre Magyarországra

Portfolio
A 2016-os magyar költségvetési törvénytervezet szerint 1401 milliárd forintnyi EU-támogatás, a GDP kereken 4 százaléka juthat a magyar gazdaságba jövőre, amelyből 862 milliárd forint ténylegesen Brüsszelből érkezhet, a többit a magyar büdzsének kell állnia - többek között ez derül ki a tegnap közzétett büdzsétervezetből. Ez jókora lassulást vetít előre az idei törvénytervezetben szereplő különlegesen magas, 2562 milliárd forintos EU-támogatási összeghez képest, és alacsonyabb, mint a Portfolio minapi durva becslésében megfogalmazott szám.

Százmilliárdos adok-kapokA törvénytervezet XIX. fejezete tartalmazza az uniós támogatásokkal kapcsolatos, Brüsszellel szembeni pénzforgalmi szemléletű bevételi és kiadási előirányzatokat. Ezek eredőjeként látszik az, hogy a 2007-2013-as Operatív Programok utólagos elszámolásai, illetve a 2014-2020-as ciklus új pályázatainak kapcsán mennyi kiadással kalkulál a pályázók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés