Előfizetői tartalom

Húszezer magyar cég kap váratlan adózási segítséget

Portfolio
Az elmúlt évek adatai azt mutatják, hogy körülbelül húszezer cég juthat nem várt anyagi támogatáshoz a következő évi adócsomag egyik új megoldásával, a növekedési adóhitel nyomán - írja a Napi Gazdaság. A lap megszólaltatta a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkárát, Pankucsi Zoltánt, aki a gyors növekedésű cégek ilyen formában való megsegítésének főbb jellemzőit emelte ki. Lényeges, hogy a növekedési adóhitelt már az idei év után fizetendő közteher kapcsán is igényelhetik a cégek, ha az Országgyűlés a következő hetekben megszavazza az erről szóló szabályrendszert.

Mi ez a növekedési adóhitel?A növekedési adóhitel lényege, hogy az állam csak időben később kérné el a társasági adó magasabb összegét azoktól a cégektől, amelyek az egyik évről a másikra megötszöröződik az adózás előtti eredménye, hanem a növekmény után befizetendő társasági adót két év alatt, nyolc egyenlő részletben kéri csak el a kincstár. Ilyen értelemben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái