Előfizetői tartalom

Nem elszólás volt Orbán kijelentése

Portfolio
Sokan felkapták a fejüket annak kapcsán, hogy a volt budapesti amerikai nagykövet minap megjelent könyvében azt írta: az akkori magyar fejlesztési miniszter minden héten összeült a kormányfővel, hogy egyeztessenek és döntsenek a nagyobb uniós fejlesztésekről. Ezt a Normafáról szóló vasárnapi helyi népszavazás kapcsán nyilatkozva már elismerte a kormányfő, amelyet sokan elszólásnak, beismerésnek értékeltek, emiatt feljelentés is született már. Hétfőn aztán egy debreceni programon újra megerősítette Orbán, hogy "nincs mit fölfedezni és nincs mit leleplezni", mert ez a törvényeknek megfelelően így zajlik. Ez valóban így van egy 2012-ben hozott kormányrendelet alapján, igaz ettől még az is igaz, hogy az 1 milliárd forintos volumen feletti, ilyen magas szintű politikai kontroll többek között az Európai Bizottságot is zavarhatja.

Ez olvasható a könyvbenEleni Kounalakis volt budapesti amerikai nagykövet a minap megjelent könyvében többek között arról írt a Németh Lászlóné akkor nemzeti fejlesztési miniszterrel történt beszélgetésük alapján az Index könyvszemléje alapjánNémeth Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elmondta nekem, hogy minden héten leült Orbánnal, átnézték a középítkezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés