Előfizetői tartalom

Tényleg a szegényebb magyar régiókban számoltak fel több céget?

Portfolio
A felszámolások számának szintje és változásai területi egységeken belül is nagyon heterogének, valamint nem állapítható meg egyértelmű kapcsolat a gazdasági fejlettség és a felszámolások számának válság alatti alakulása között - emeli ki az MKIK GVI friss tanulmánya, amely a magyarországi vállalati felszámolások 2008 és 2014 közötti alakulásának dinamikáját vizsgálta a hivatalos közleményekből épített saját adatbázis alapján. A havi alapú adatbázis további megállapítása, hogy a felszámolások száma csak késve reagált a gazdasági változásokra, a "finomított", azaz megyei, sem járási szintű adatokban pedig szintén nem találtak egyértelmű kapcsolatot a felszámolások számának alakulása és a gazdasági fejlettség mutatói között. Emiatt a kérdés precízebb vizsgálatához további információkat tart szükségesnek a vállalatokról.

A 32 oldalas elemzésből készült összefoglaló alábbi első ábráján azt láthatjuk, hogyan alakult a felszámolások száma havi bontásban 2008 és 2014 között, a teljes megfigyelésszámra. Az ábra nem meglepő módon arról tanúskodik, hogy a válság hatására elkezdett emelkedni a felszámolások száma az országban, melynek trendje csak 2012-től fordult meg. Míg 2008 elején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés