Előfizetői tartalom

Eljött a nullás és az alvó cégek ideje Magyarországon?

Portfolio
A növekedési adóhitel halasztott adófizetést jelent, ami egyértelműen javíthatja a cégek likviditási helyzetét, de a nagy növekedési előírás miatt ez a lehetőség leginkább a nullás cégeknek lehet jó, vagy a cégcsoporton belül az alvó cégek felélesztésével lehet majd igénybe venni - mondta el az InfoRádiónak adott nyilatkozatában Gyányi Tamás. A WTS Klient partnere szerint bár kedvező, hogy már nyárra lehet elfogadott 2016-os költségvetés az országnak, de nem lehet kizárni, hogy az őszi parlamenti ülésszak során még további változtatások lesznek az adótörvényekben.

Szigorú feltételek az adóhitel igénybe vételéhezA 2016-os büdzsé egyik újítása a növekedési adóhitel, amely az a lényege, hogy ha én az előző adóévemhez képest a következő évben ötször akkora eredményt produkálok, akkor az adót a következő két adóév során kell megfizetni, ami egy eltolt adófizetést jelent, ami javíthatja a cégek likviditását - magyarázta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái