Uniós források

Megcsúszhatott az esélyes, lazítanak az EU-s pályázaton (2.)

Portfolio
Az április eleji eredeti kiíráshoz képest több ponton, így a benyújtás határidején is módosít az a miniszterelnökségi közlemény, amely a kkv-k infokommunikációs fejlesztését elérni hivatott 2 milliárd forintos pályázat kapcsán született. Az eredeti és a mostani kiírás szerint is csak várhatóan egyetlen nyertest hirdetnek, de egy hete még nem volt egyetlen beadott pályázat sem. Mindez arra utal, hogy az esélyes pályázónak még idő kell a kidolgozáshoz, így egy hónappal június 30-ra tolták a beadás határidejét.
Miután a napokban egy, a személyre szabottság gyanúját felvető sportfejlesztési pályázatot írtak ki, ma arról jelent meg egy közlemény, hogy "Az infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetencia fejlesztő program kkv-knak" című felhívásban több ponton változtatás következett be az áprilisi eredeti kiíráshoz képest.

Mivel az eredeti anyagban is az szerepelt, illetve a mostaniban is, hogy várhatóan egyetlen nyertese lesz a 2 milliárdos (100%-os támogatási intenzitású) pályázatnak, és mivel a múlt heti állapot szerint még nem volt egyetlen benyújtott pályázat sem, így kiemelt felhívásként valószínűleg az történt, hogy a pályázói igények tükrében módosult a kiírás.

Furcsa, de törvényes

Amellett, hogy ez a pályázói igényekhez igazodó kiírás első ránézésre elég furcsa, mégis összhangban van az irányadó jogszabállyal. A 272/2014-es kormányhatározat idevágó pontja, az 54. § ugyanis azt rögzíti, hogy ha az adott Operatív Programról (jelen esetben a GINOP) szóló éves fejlesztési keretben döntött a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság a támogatást igénylőről, akkor az ilyen kiírást kiemelt eljárásrendben kell meghirdetni.

Tehát ilyen esetben előre tudják a potenciális pályázók és így a nyertesek körét, ami egyébként a vonatkozó éves fejlesztési keret (1173/2015. (III. 24.) Korm. határozat) 2. mellékletében valóban benne is volt: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Informatika a Társadalomért Egyesület, illetve a Kormányzati Informatikai Fejlesztési
Ügynökség lehet a nyertes
(valószínűleg konzorciumban, amit egyébként enged is a pályázat).

Mi változott a kiírásban?

A közlemény szerint az alábbiak módosultak a GINOP-3.2.1-15 kódszámú kiemelt felhívásban:
  • A támogatási kérelem benyújtása módosult: 2015. május 29-től 2015.június 30-ig lehetséges.
  • A 3.1-es pontban a támogatható tevékenységek körét bővítettük.
  • A 3.2-es pontban meghatároztuk a "Projektmenedzsmentet és szakmai vezetést biztosító humán erőforrással kapcsolatos elvárásokat".
  • A 3.5.2-es pont, a "Szakpolitikai mutatókat" módosítottuk.
  • Az 5.5-ös pontban az "Elszámolható költsége körének" struktúráját egységesítettük.
  • A 7-es pontban a "További információkat" kibővítettük.
  • Továbbá megjelent a felhíváshoz tartozó Költségvetés sablon és Megvalósíthatósági Tanulmány sablon, amelyek a Segédletek mappában érhetőek el.

A kiírás céljáról röviden

A Felhívás a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni az infokommunikációs megoldások hatékony alkalmazása révén a belső vállalati üzleti folyamatokban, illetve a hazai KKV-k elektronikus kereskedelmi forgalmának növelése a vállalaton kívülre irányuló és a vállalkozások közötti üzleti folyamatok javításával elektronikus értékesítést támogató infokommunikációs megoldások terjesztése révén.

A Felhívás keretében egy olyan program támogatása a cél, melynek segítségével növekedik a hazai, kevésbé fejlett régiókban működő kkv-k döntéshozóinak, tulajdonosainak, vezetőinek tudása az IKT eszközök felhasználhatóságáról és az abban rejlő üzleti előnyökről.

A kiírás célcsoportjába azon kereskedelmi és iparkamarák, illetve szakmai szervezetek tartoznak, amelyek komplex programjuk révén egy országos tanácsadói hálózatot kiépítve, szakmai rendezvények megtartásával, kommunikációs és egyéb tevékenységek révén hozzájárulnak a hazai kevésbé fejlett régiókban működő mikro-, kis- és középvállalkozások korszerű szemléletének és üzleti tudásának növeléséhez, az IKT eszközök és alkalmazások készségszintű és professzionális használatának ágazat-specifikus ösztönzéséhez, hasznosságuk és az általuk elérhető előnyök interpretálásával, igények felkeltésével, továbbá az IKT szektor versenyképességének javulásához.
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
orbán viktor donald tusk fidesz epp