Előfizetői tartalom

Félmilliárdos mosógép-csere programot indít azt NFM

Portfolio
Az Otthon Melege Program ötödik alprogramja - a hűtő- és fagyasztógépek, kazánok- és nyílászárók cseréjét célzó, valamint a társasházaknak szóló pályázatok után - új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújt vissza nem térítendő állami támogatást a magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek számára - hívja fel a figyelmet mai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az alprogramban rendelkezésre álló bruttó 500 millió forint forrás elosztása régiónként történik és a tárca fenntartja a jogot, hogy szükség esetén a régiók közötti forrást átcsoportosíthassa.

Mit kell venni a támogatás elnyeréséhez?A beruházások megvalósulásával - a készülék cserével - minimum 10 %-os energia vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni. A vissza nem térítendő támogatás mértéke minden esetben a berendezés vételárának 50 százaléka, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 25 ezer forint, A++ kategóriájú gépek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés