Uniós források

Kiszállt a felívelő cégekből Orbán veje

Portfolio
Az őt és a családját ért folyamatos támadásokra hivatkozva Tiborcz István április 28-ai hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet - értesült a Napi Gazdaság.
A lap arra emlékeztet, hogy Orbán Viktor kormányfő lánya, Ráhel és Tiborcz István 2013 szeptembrében házasodott össze és ezt követően gyakorlatilag nem telt el olyan hónap, hogy valamelyik médium, ellenzéki párt ne foglalkozott volna a Tiborcz-érdekeltségek vagyoni helyzetével.

Ennek egyik utolsó állomása a keddi parlamenti ülésszak volt, amelyen az LMP elnöke a közvilágítási pályázatok nagy nyertesével, az Elios Zr.-vel kapcsolatban tett fel kérdést. A cég többek között Szolnokon, Szekszárdon és Pécsett is diadalmaskodott.

Amint megírtuk, Orbán erre leszögezte: senki nem élvezhet előnyt és nem szenvedhet el hátrányt sem kapcsolatai, sem származása, sem politikai nézetei miatt. Hozzátette, korábban utasította az állami társaságokért felelős fejlesztési minisztert, kötelezze a cégeket arra, hogy aki rá vagy családjára hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarják el.Az Index Tibocz céges tranzakciói kapcsán megjegyzi, hogy az Elios idén februárig már 2,1 milliárd forintnyi bevételt szedett össze, tavaly pedig egész évben 2,9 milliárd jött neki össze. A közbeszerzések miatt azért nyomoz a rendőrség, mert négy, összesen 1,2 milliárd forintos közbeszerzésnél a tenderek kiírásában részt vett Tiborcz üzlettársa is (ami a közbeszerzési törvényekkel ellentétes).

Érdemes megjegyezni, hogy a céges adatbázisokban még nincs nyoma a tranzakcióknak, így nem tudni, hogy ki lehetett a vevő. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a cikk alapján a közbeszerzésekben nem érintett vállalkozásokban még tulajdonos maradhatott. Laptársunk azt is megjegyzi: Orbán veje nem most kezdte a visszavonulást: a múlt héten került nyilvánosságra, hogy kiszállt abból a cégből is, ami 2014 decemberében megvette a keszthelyi jachtkikötőt.
huawei trump tavkozles 5g halozat
forint készpénz
koronavirus2
masterplast
Duna House
Frankfurti tőzsde
bet
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudják fordítani.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
gyumolcsfeldolgozo uzem palyazat tamogatas