Előfizetői tartalom

Megszólalt Brüsszel Lázár holnapi útja előtt

Weinhardt Attila, Brüsszel
Az aszfaltügy rendezésében nagyon lassú a haladás, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program első három prioritásának felfüggesztése ügyében nincs egyelőre előrelépés, a 2014-ben átalakított magyar pályázati rendszert még mindig vizsgálja Brüsszel, a 2007-2013-as EU-források teljes lehívásának nincsenek komolyabb akadályai, az Altus által konzorciumban elnyert EU-s pályázat kapcsán pedig nem lát szabálysértést, illetve problémát az Európai Bizottság - tudta meg ma a Portfolio bizottsági forrásokból. Amint ismert, Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője kedden Brüsszelbe látogat, hogy az Altus ügyében is tárgyaljon, de a jelek szerint a Bizottság nem ezt tartja igazán lényeges kérdésnek, sokkal inkább a 2007-2013-as ciklus sikeres zárásával kapcsolatos témákat.

Nincs szabálysértés...Egy ma délutáni beszélgetésen vezető EU-s források azt hangsúlyozták, hogy a Bizottság álláspontja szerint nem sértett szabályt a testület az Altus Zrt. tendere ügyében, így tehát a Bizottság felől fel sem merül a magyar pártpolitikába való beavatkozás. Mint ismert, a magyar kormányzati kommunikáció hetek óta azt hangsúlyozza: tiltott pártfinanszírozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés