Uniós források

Ma dönt a kormány, hogy mennyi EU-pénz jut a megyéknek

MTI
Portfolio
A kormány várhatóan a mai ülésén fogadja el a megyék és megyei jogú városok integrált településfejlesztési programjait (ITS), amelyek közül korábban akadt olyan, amelyet átdolgozásra vissza kellett küldeni - árulta el egy mai nagykanizsai rendezvényen a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. Vitályos Eszter egyúttal jelezte, hogy például Nagykanizsa programja rendkívül erős szakmai tartalmú lett. Tegnap egyébként Orbán Viktor kormányfő is a városban járt és meg is állapodott a térség fejlesztéseit összefogó dokumentumról.
Az államtitkár újra megerősítette, hogy idén a tervek szerint 133 pályázati felhívást ír ki a kormány, összesen mintegy 2700 milliárd forintnyi forrásra.

Vitályos Eszter többek között arra emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság elé terjesztett tíz magyarországi operatív programból hetet fogadott már el a Bizottság, a további hármat pedig várhatóan nyáron hagyja jóvá, így elindulhatnak a pályázatok. A sok agrárvállalkozó, illetve élelmiszeripari pályázó által is nagyon várt Vidékfejlesztési Program is júliusban kerülhet elfogadásra, mivel már Brüsszelben van az anyag.

Az államtitkár felidézte annak a minap közzétett régiós felmérésnek az eredményét is, amely szerint Magyarország a térség 11 országa közül arányaiban a második legtöbb forrást hívta le tavaly év végéig (87%-ot) és megerősítette, hogy várhatóan sikerül a teljes keret száz százalékát felhasználni.

Ma dönt a kormány, hogy mennyi EU-pénz jut a megyéknek
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Boris Johnson