Előfizetői tartalom

Duplázzák a szabad vállalkozási zónák új pályázati keretét

Portfolio
Múlt csütörtöktől lehetett beadni a GINOP keretében a szabad vállalkozási zónákban megvalósítható beruházásokra a pályázati igényeket, amelyek már péntek délelőtt 10 milliárd forint feletti összértéket adtak ki, ezért már akkor jelezte a nemzetgazdasági tárca államtitkára, hogy duplázzák a két évre szánt keretösszeget 20-ról 40 milliárd forintra. Az erőteljes és pozitív kormányzati válasz mellett azt azért csendben szintén meg kell jegyezni, hogy nem sikerült teljesíteni azt a régebbi és logikus ígéretet, hogy az új pályázatok beadhatóságáig mindenképpen elbírálják és kiértesítik az őszi nagyon hasonló pályázatokat, illetve azok nyerteseit.

Július 9-én nyílt meg egy 65 milliárd forintos kapacitásbővítő, illetve egy 10 + kifejezetten a szabad vállalkozási zónáknak szóló másik 10 milliárd forintos kapacitásbővítő pályázat, és utóbbi iránt láthatóan már az első nap igen jelentős volt az igény. Glattfelder Béla, az NGM államtitkára ugyanis már pénteken jelezte az MTI beszámolója szerint, hogy a 20 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés