Előfizetői tartalom

Csepreghy: a külföldiek is sokat nyertek a magyarországi EU-pénzekkel

MTI
Portfolio
A keddi közmeghallgatáson kapott reakciók alapján az látszik, hogy az Európai Parlament is elismeri a magyar kormány azon elmúlt ötévi erőfeszítéseit, hogy olyan intézményrendszert alakítson ki, amely lehetővé teszi az uniós források maximális felhasználását és ezáltal a régió legversenyképesebb gazdasága legyen 2020-ig - többek között ezt emelte ki egy mai sajtótájékoztatón Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára számos példát mondott arra, hogy milyen sok fejlesztés valósult meg az elmúlt években az EU közös kasszájából, illetve az itt elköltött milliárdok milyen jelentős mértékben segítettek a külföldi cégeknek is. Azt is elárulta, hogy jelenleg hány ügyben vizsgálódik az EU Csalás Elleni Hivatala, illetve azt is, hogy a múlt csütörtökön elindult két feldolgozóipari kapacitásbővítő pályázatra már 1250 pályázati dokumentum érkezett be.

Mi és a lengyelek adtunk elő, sok az eredményCsepreghy Nándor a mai sajtótájékoztatón összegezte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága (CONT) július 14-i közmeghallgatásának tapasztalatait. Elmondása szerint az ülés témája az európai uniós kohéziós források tagállami felhasználása volt, a téma főelőadójának Magyarországot és Lengyelországot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái