Előfizetői tartalom

Itt a nagy hír: zöld a lámpa az 1300 milliárdnyi agrárpénz előtt

Portfolio
A június 15.-i benyújtási időpontból, illetve a szaktárca elmúlt időszaki jelzéseiből arra a kedvező kimenetre lehetett következtetni, ami ma valóban be is következett: elfogadta ugyanis az Európai Bizottság Magyarország 2014-2020-as időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Programját (VP) - jelentette be közleményében a brüsszeli végrehajtó testület. Ez 4,2 milliárd eurónyi (mintegy 1300 milliárd forintnyi) közvetlen és közvetett agrártámogatás fő kereteit tartalmazza, amelyekből 3,4 milliárd eurót az EU költségvetése fizet majd, további 740 millió eurót pedig a magyar költségvetés. A mai kedvező brüsszeli fejlemény azt jelenti, hogy a 10 magyarországi Operatív Programból már a kilencedikre is rábólintott a Bizottság.

Magyarország vidékfejlesztési programja különleges hangsúlyt fektet az ökoszisztémák helyreállítására, megóvására és fejlesztésére, a társadalmi befogadás előmozdítására, a szegénység csökkentésére és a gazdasági fejlődésre a vidéki területeken, továbbá az élelmiszerláncok szervezésének előmozdítására és a kockázatkezelésre a mezőgazdasági ágazatban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés