Uniós források

EU-források: kiemelten foglalkozik a témával az idei Közgazdász-vándorgyűlés

Portfolio
A 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszak hamarosan induló, új pályázataira tekintettel központi szerepet kap a szeptember 3. és 5. között a Miskolci Egyetemen megrendezendő, 53. Közgazdász-vándorgyűlés programjában az EU-források felhasználása. Szeptember 4-én, pénteken például két külön szekció is kiemelten foglalkozik majd a témával - az előadók soraiban államtitkárokkal és helyettes államtitkárokkal, a fejlesztéspolitika jelenlegi és korábbi döntéshozóival, szakembereivel. Másnap, szombaton, a konferencia záró plenáris ülésén pedig Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője és az EU-források koordinálásáért felelős miniszter tart előadást.
A péntek délelőtti EU-források című szekciót Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára vezeti majd. Az elsősorban a 2014-2020-as programozási időszak forrásaival foglalkozó előadók között pedig ott lesz Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Pelczné Gál Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, Dányi Gábor, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, Császár Dániel, a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára, valamint a Miniszterelnökség több, a témáért felelős szakembere is.

A délutáni, fejlesztéspolitikai panelben - Baráth Etele, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja, volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke vezetésével - többek között Balázs Péter volt külügyminisztert, az Európai Bizottság első magyar tagját, az MKT alelnökét, Palócz Évát, a KOPINT-Tárki ZRt. vezérigazgatóját, az MKT alelnökét, Szaló Péter volt államtitkárt, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi elnökét, valamint több, regionális fejlesztésért felelős szakember előadását, hozzászólását hallgathatja meg a szekció közönsége. Az előadók a délutáni szekcióban elsősorban a fejlesztéspolitika területi dimenziójával és európai összefüggéseivel foglalkoznak majd. A rangos fejlesztéspolitikai eseményről a Portfolio a helyszínről tudósít majd.

A közgazdász-vándorgyűlések a hazai közgazdász szakma legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelei. Az idei konferencia két plenáris és 13 szekcióülésén vezető gazdaságpolitikusok - jelenlegi és volt kormánytagok, szakpolitikusok -, a pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplői, gazdaságkutatók, akadémikusok és egyetemi tanárok tartanak előadásokat a mintegy félezer fős, hazai és határainkon túli magyar közgazdászokból álló hallgatóság előtt.

A vándorgyűlés részletes programja, valamint az elmúlt évek közgazdász-vándorgyűléseinek összefoglalója megtalálható ezen a honlapon. A konferencia szervezője az idén 121 éves Magyar Közgazdasági Társaság.
orban viktor turk tanacs koronavirus
koronavirus ukrajna
valgyimir putyin
aderjanos
email számítógép shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. április 21.
A koronavírus és a magyar bankszektor
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
2020. június 10.
Hitelezés 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Hosszú távú befektetés, folyamatos megtakarítás okosan.
európai bizottság_getty_stock