Előfizetői tartalom

Kifutó EU-pénzek: negyedével esett a közbeszerzések volumene

MTI
|
Portfolio
Az idei első félévben az eredményes közbeszerzési eljárások száma 19 százalékkal, míg az értékük 25 százalékkal zuhant a tavalyi első félévhez képest, ami elsősorban azzal függ össze, hogy jóval kevesebb az EU-s forrásból finanszírozott közbeszerzések száma és volumene - derül ki a Közbeszerzési Hatóság MTI-hez eljuttatott adataiból. ezekből az is kiderül, hogy az elindított vitás esetek száma 64 százalékkal ugrott egy év alatt.

Az idei első félévben az ajánlatkérők 5622 eredményes eljárást folytattak le, amely 19 százalékkal kevesebb a múlt év azonos időszakában regisztráltakhoz képest. A közbeszerzések értéke nagyobb arányban csökkent, mint az eljárások száma. Az idei első féléves 866,1 milliárd forint 25,6 százalékkal marad el a múlt év azonos időszakában mért 1163,6 milliárd forinttól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés