Előfizetői tartalom

100 milliárdos EU-pénzzel segít a kormány a közmunkásoknak is

Portfolio
Jelentős, 102 milliárd forintos keretösszeggel tette ma közzé a kormány azt az Út a Munkaerőpiacra című pályázatot, amely az álláskeresők, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítását, vele párhuzamosan pedig a közmunkásoknak a versenypiaci munkakörnyezetbe való beintegrálását célozza meg Magyarország 6 elmaradottabb térségében. Mivel kiemelt felhívásról van szó, ezért csak a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kormányhivatal, illetve meghatározott esetekben a munkaerőpaici problémák mérséklésére létrehozott szervezet együtt nyújthat be pályázatot. Ennek kezdő dátuma most szeptember 15., zárdátuma pedig október vége. A pályázat több tízezer ember foglalkoztathatóságának javítását tűzi ki célul 2018 végéig. A pályázat fontos feltétele, hogy a kiemelt célcsoportba tartozók arányának az összes résztvevőn belül el kell érnie az 50%-ot és ebbe a kiemelt célcsoportba tartoznak a közmunkások is, pontosabban a közmunkából kilépők segítése is.

Miután hétfőn megjelent az első, kizárólag a közép-magyarországi régiónak szóló munkaerőpaici pályázat (VEKOP, "Ifjúsági Garancia a Közép-magyarországi régióban"), ma megjelent a kormány hivatalos pályázati oldalán az "Út a munkaerőpiacra" című (GINOP-5.1.1-15 kódszámú) kiemelt felhívás 102 milliárd forintos keretösszeggel. Ez egybeesik azzal, mint ami a GINOP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés