Előfizetői tartalom

Hatalmas pénzt tolnak most ki Magyarországon

Portfolio
Múlt héten már előrevetítettük, ma pedig meg is jelent egy fontos finanszírozási szabályváltozásról szóló közlemény a kormány hivatalos pályázati oldalán. Ennek az a lényege, hogy a nagy EU-s közútfejlesztési projekteknél október végéig a szállítói finanszírozásról áttérnek a kedvezményezetti finanszírozásra, és így anyagi felső korlát nélkül hatalmas összegeket (előlegeket) kaphatnak a projektgazdák a fejlesztések megvalósítására. A számlákat pedig majd később "ráérnek" benyújtani az elvégzett munkák után. Ez a finanszírozási megoldás szintén azt a nagy gazdaságpolitikai célt szolgálja, hogy minél magasabb, lehetőleg 100%-os legyen az uniós források lehívása a Közlekedésfejlesztési Operatív Programban is.

A ma megjelent közlemény szerint módosult a Közlekedésfejlesztési Program keretében megvalósítandó kiemelt projektek felhívása a 4/2011. (I.28.) Korm.rendelet 114/G. §-ával összhangban. Ennek lényege, hogy a kiemelt projektek kapcsán a korábbi jogszabályokkal összhangban szerepeltetett utófinanszírozású számlákra vonatkozó előleg felső mértékét törölték. A módosítással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés