Előfizetői tartalom

Hirtelen kiszórnak 1,5 milliárdot régebbi EU-s pályázatokra

Portfolio
Szokatlan tartalmú kormányhatározat jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben, hiszen 32 olyan EU-s projekt kapja meg a kötelezettségvállalásra, illetve a támogatási szerződés megkötésére a zöld lámpát, amelyek több évvel ezelőtti uniós pályázatokhoz, illetve jellemzően tavalyi elutasító döntésekhez kötődnek. Ezeket most valószínűleg megváltoztatták, így a határozat mellékletében felsorolt projektek megkapják az összesen közel 1,5 milliárd forintnyi támogatást. Ezt azonban igen gyorsan kell(ene) elkölteni, hiszen a 2007-2013-as ciklus terhére csak az év végéig beérkező számlákat tudja a kormány elszámolni Brüsszellel.

Az 1702/2015. (IX. 28.) Kormányhatározat szerint a kabinet hozzájárul a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett egyes pályázati felhívásokra benyújtott összesen 32 projekt vonatkozásában kötelezettségvállaláshoz, valamint támogatási szerződések megkötéséhez. A határozat szövege alapján 2011-2012-es GOP-os pályázatokon születtek most nyertesek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái