Előfizetői tartalom

Hirtelen kiszórnak 1,5 milliárdot régebbi EU-s pályázatokra

Portfolio
Szokatlan tartalmú kormányhatározat jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben, hiszen 32 olyan EU-s projekt kapja meg a kötelezettségvállalásra, illetve a támogatási szerződés megkötésére a zöld lámpát, amelyek több évvel ezelőtti uniós pályázatokhoz, illetve jellemzően tavalyi elutasító döntésekhez kötődnek. Ezeket most valószínűleg megváltoztatták, így a határozat mellékletében felsorolt projektek megkapják az összesen közel 1,5 milliárd forintnyi támogatást. Ezt azonban igen gyorsan kell(ene) elkölteni, hiszen a 2007-2013-as ciklus terhére csak az év végéig beérkező számlákat tudja a kormány elszámolni Brüsszellel.

Az 1702/2015. (IX. 28.) Kormányhatározat szerint a kabinet hozzájárul a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett egyes pályázati felhívásokra benyújtott összesen 32 projekt vonatkozásában kötelezettségvállaláshoz, valamint támogatási szerződések megkötéséhez. A határozat szövege alapján 2011-2012-es GOP-os pályázatokon születtek most nyertesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés