Előfizetői tartalom

Felháborodást váltott ki Lázár bejelentése

Portfolio
A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) értetlenségének adott hangot, az Energiaklub pedig "óriási nemzetstratégiai hiba" elkövetésének veszélyére hívta fel a figyelmet azzal kapcsolatban, hogy Lázár János azt jelentette be tegnap a Portfolio konferenciáján, hogy "Európai Uniós pénzből lakossági energia korszerűsítési program nem lesz". Mindkét szervezet arra figyelmeztet, hogy az állami mellett a lakosságnak szóló energetikai korszerűsítési kereteket is beleírtuk az Európai Bizottság által már elfogadott operatív programokba, illetve a közelmúltban a kormány által elfogadott Nemzeti Épületenergetikai Stratégia is rögzítette ezen cél fontosságát, hiszen sokkal több energiát használnak el a lakóépületek, mint a közintézmények.

A fejlesztési tárca néhány héttel ezelőtt egyébként már vázolta azt a menetrendet is, hogy idén ősztől jövő tavaszig mikor, milyen célcsoportok számára nyílhatnak meg a régóta várt, lakosságnak szóló energetikai korszerűsítési pályázatok. Ez a terv a jelek szerint tehát most teljesen átíródik, feltételezésünk szerint azért, hogy a 2016-os uniós támogatás kifizetés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái