Uniós források

Magyar cégek exportbővítése: hárompilléres program indul

Portfolio
Három pillérre épülő szakmai programot indít el a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a hazai kis- és középvállalkozások exportjának bővítése érdekében. A szervezet a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fektet a magas hozzáadott értékű magyar termékek és szolgáltatások nemzetközi piacszerzésére, illetve a hazai innovatív vállalkozások, startupok külpiacra juttatása is kiemelt figyelmet kap. Új elemként jelenik meg továbbá a határainkon kívül élő magyarok üzleti kapcsolatrendszerének erőteljesebb kiaknázása is - hívja fel a figyelmet közleményében az MNKH.
A magyar kkv-k exportbővítési lehetőségeiről és kilátásairól részletesen szó lesz a Vállalati Növekedés 2015 című november 3-i konferenciánkon. További részletek:


A teljes exportfolyamatot végigkísérő egyablakos szolgáltatáscsomaggal segíti az MNKH a magyar kis- és középvállalkozásokat exporttevékenységük fejlesztésében. Az állandóan változó nemzetközi piaci környezetre válaszul a Kereskedőház az Export Expressz program keretében új stratégiai elemekkel bővíti tevékenységét.

Az új program kapcsán Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója azt emelte ki, hogy

a Kereskedőház már több mint 3000 magyar kis- és középvállalkozással alakított ki partneri viszonyt és továbbra is folyamatosan keressük az együttműködés lehetőségét az exportképes cégekkel. Induló szakmai programunk célja, hogy a rendkívül erős nemzetközi versenyben olyan új, innovatív eszközökkel bővítsük a tevékenységünket, melyek révén még hatékonyabban, még több hazai vállalkozás folytathat sikeres exporttevékenységet, ezzel növelve az ország gazdaságának motorját jelentő KKV szektor teljesítményét.

Zászlóshajó cégek nyitnak utat a magyar exportnak

Az MNKH 2013-as megalapítása óta kiterjedt nemzetközi üzleti kapcsolatrendszert épített fel, amely jó alap a magyar KKV-k helyzetbe hozására a külpiacokon. Az új szakmai program egyik legfontosabb eleme, hogy a Kereskedőház, a folyamatosan beérkező külpiaci igények kielégítése mellett, intenzíven próbál piacot szerezni a magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat előállító KKV-knak.

Ennek keretében hangsúlyosan a legpiacképesebb iparágakból 20-30 már sikeres exportőr termékeinek illetve szolgáltatásainak keres értékesítési lehetőségeket, melyek zászlóshajóként nyithatnak utat további magyar cégek számára a külpiacokon. A Magyar Nemzeti Kereskedőház a prémium minőségű hazai élelmiszerek és magas hozzáadott értékű kézműves termékek exportjának erősítése érdekében létrehozta az Áldomás nevű ernyőmárkát is.

Az innováció a legértékesebb exportcikkünk

A Kereskedőház induló szakmai programjának másik fontos pillére az innovatív vállalkozások, illetve startupok külpiacra segítése. Hazánk számos területen - például egészségügy és biotechnológia, ICT, gépgyártás, mérnöki szolgáltatások - rendelkezik nemzetközileg is versenyképes szakértelemmel, termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek Magyarország legversenyképesebb exportcikkei lehetnek.

Az MNKH ezért egy külön szervezeti egységet hozott létre, melynek dedikált feladata, hogy felkutassa az innovatív termékeket és szolgáltatásokat előállító magyar KKV-kat és elősegítse azok exporttevékenységét, külpiacra jutását, illetve a magyar tudás és szakértelem kivitelét. A Kereskedőház ezen felül elindítja startup programját, melynek célja, hogy támogassa az ígéretes hazai startupok érvényesülését a nemzetközi piacokon, a programra október közepén kell jelentkezni.

Éppen ma jelent meg egy cikkünk arról, hogy a magyar startupoknak milyen új, többlépcsős pályázati rendszer segíti a megerősödését:

Határon túli segítség a magyar cégeknek

Az MNKH programjának harmadik eleme a határainkon kívül élő honfitársainkkal való együttműködés kiszélesítését és elmélyítését célozza annak érdekében, hogy az üzleti kapcsolati hálójuk révén hozzájáruljanak a hazai KKV-k exporttevékenységének bővüléséhez. Ezért a Kereskedőház aktívan keresi a potenciális partnereket a külpiacokon, illetve szívesen fogadja az ilyen irányú megkereséseket is.
brexit0923
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról
huaweimatex
zuckerberg
Malajzia
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem