Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést adott ki az NGM - Nagy változás jön (2.)

Portfolio
November elsejétől az uniós támogatások kapcsán "a pályázók/kedvezményezettek szélesebb köre köteles a közbeszerzési törvény alkalmazásával eljárni a projektmegvalósítás során", azaz "bővül az ajánlatkérőnek minősülő szervezetek köre" - többek között erre a fontos változásra hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium égisze alá tartozó gazdaságfejlesztes.gov.hu oldalon ma megjelent közlemény. Az anyag azt is hangsúlyozza, hogy 25 millió forintnyi támogatási tartalom felett a "közbeszerzési kötelezettséget nem a teljes projekt viszonylatában, illetve a teljes projekt támogatási összege alapján, hanem az egyes konkrét beszerzések (közbeszerzések) tekintetében kell vizsgálni és megítélni." A közlemény összességében a felmerülő közbeszerzési kötelezettségre, ezen eljárások idő- és költségigényére, valamint arra is felhívja a figyelmet, hogy a jogszabályokból eredő kötelezettségek "megállapítása és betartása a támogatást igénylő, illetve a kedvezményezett feladata". Az új közbeszerzési törvény nagy változást hoz az EU-források felhasználásánál, amely a forráslehívás időigénye miatt a 2016-os kifizetési célokra is jelentősen visszahathat.

Vállalati Növekedés 2015 A 2014-2020-as gazdaságfejlesztési prioritásokról, a forráskifizetés gyorsításáról és az új pályázatokról is részletesen szó lesz a Portfolio November 3-i Vállalati Növekedés 2015 című konferenciáján. További részletek: Információ és jelentkezés A gazdasagfejlesztes.gov.hu...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái