Előfizetői tartalom

Chikán: négy tényező miatt csúszott vissza Magyarország

Portfolio
A 2006-os 38. helyről mostanra a 63. helyre csúsztunk vissza a WEF globális versenyképességi indexe alapján, ami a volt szocialista országok körében is szomorú tendencia és leginkább négy tényezővel magyarázható - mutatott rá bevallottan kritikus hangvételű előadásában Chikán Attila a Vállalati Növekedés 2015 című mai konferenciákon. A BCE Versenyképesség Kutató Központ igazgatója leszögezte: "az az intézményrendszer, azok az eszközök, amelyeket alkalmazunk, nem segítik eléggé hatékonyan a gazdaságnak a fejlődését". Chikán különösen gyengének látja a WEF adatai alapján is azt, hogy a cégek hogyan állnak az üzleti felkészültségben, maga az állam pedig a kialakított intézményrendszeri jellemzőkben.

Chikán Attila előadásának főbb üzenetei, gondolatai:Optimistának kellene lennie egy ilyen konferenciának, de ezt én nem tudom megalapozni az előadásommal, mert "a kormány gazdaságpolitikája kapcsán nem akarok hazudni", a pozitív kicsengést adni. Az állam és a kormány gazdasági szerepe kapcsán leszögezte: "ténye és jelentősége nem, mértéke és módja vitatható". Rámutatott:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái