Előfizetői tartalom

Ez kell ahhoz, hogy ne folyjon el haszontalanul a rengeteg EU-pénz

Portfolio
Ha a fiatal kutatót hagyjuk, hogy kedvére kutatgasson, akkor 30 év múlva is nagyjából ugyanabban a struktúrában végzi majd ezt - vetette fel az egyik fontos, a gazdasági igényekre nem feltétlenül reagáló kutatás-fejlesztési keretrendszer problémáját mai előadásában Friedler Ferenc. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese a Vállalati Növekedés 2015 című konferenciánkon azokat a területeket és pontokat mutatta be, amelyeken a Hivatal gyökeres változásokat alakít ki, mert a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban a háromszorosára, 750 milliárd forintra növekvő KFI-forrásokat valóban hatékonyan kell felhasználni.

Friedler Ferenc előadásának főbb gondolatai, üzenetei:Jelentős a különbség az EU és az USA között az innováció hatékonyságában az utóbbi javára. Fontos veszélyforrás a lemaradásban az, ha 1.) van bőséges forrás és így haszontalan dolgokra is jut pénz 2.) A kutatók és fejlesztők ne azt csinálják, amit akarnak, hanem azt, amire szükség van 3.) A kutatási eredmények...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái