Előfizetői tartalom

MNB: ezért segítjük 600 milliárdos programmal a kkv-kat

Portfolio
Az eddigi 10 milliárdról 1 milliárd forintra csökken a Növekedési Hitelprogram harmadik pillérében, 2016-ban elérhető egyes hitelek maximális volumene, és ez is mutatja a program még erőteljes kkv-fókuszát - emelte ki a mai Vállalati Növekedés 2015 című konferenciánk keretében tartott előadásában Fábián Gergely. A Magyar Nemzeti Bank igazgatója rámutatott: azért a kkv-kra fókuszál (még inkább) az NHP kivezetési szakasza, mert kimutatásaik szerint ebben a szegmensben történtek olyan hitelfelvételek, amelyek NHP nélkül nem történtek volna meg. Fábián elismerte, hogy a gyenge (vállalati) hitelkeresleti oldal is hozzájárult a vállalati hitelállomány zsugorodásához, nemcsak a bankok korlátozott hitelkínálati aktivitása.

Fábián Gergely előadásának néhány főbb gondolata, üzenete (a részletes MNB-bejelentéseket ebben a cikkünkben mutattuk be)Tényleg kivezetésre kerül az NHP 2016 végén, de fontos, hogy ez fokozatos legyen, hogy ezzel a hitelezés ne sérüljön, sőt a hitelezési aktivitás emelkedjen, emellett a bankoknak át kell állnia a piaci alapú hitelezésre Fenntartható, egészséges gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés