Előfizetői tartalom

Újabb csavar - Ezért izgul most 3000 cég Magyarországon

Portfolio
Összesen 3062 cég adott be támogatási kérelmet a nyáron megjelent két kapacitásbővítő gazdaságfejlesztési pályázatra 191,6 milliárd forintnyi támogatási igénnyel - tudta meg a Portfolio egy piaci forrás közérdekű adatigénylése nyomán. Egyelőre 550 cég jogosult támogatásra, közülük 436 már a döntéselőkészítő bizottság zöld jelzését is megkapta, de támogatási döntést még egyetlen cég sem kapott. Ezzel együtt újabb csavar a november elsején hatályba lépett közbeszerzési törvényben, hogy ezeknek a cégek, ha 25 millió forint feletti támogatást kapnak, mégis belefutnak a közbeszerzési kötelezettség végigvitelének kényszerébe.

A szeptember 14.-i állapot szerint még 114 milliárd forintnál állt az összesített támogatási igény a GINOP 1.2.1.-15 kódszámú, "Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című pályázatra, de a legfrissebb adatok szerint ez csaknem 139 milliárd forintra nőtt - tudta meg a Portfolio egy piaci szereplő közérdekű adatigénylésre érkezett adatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái