Előfizetői tartalom

Mi ez a kavarás a lakossági energiahatékonysági pályázatoknál?

Portfolio
Előbb augusztusban, aztán most szerdán is jól mondta a nemzeti fejlesztési tárca államtitkára, hogy mire számíthatna a magyar lakosság EU-pénzek segítségével az energiahatékonysági felújításoknál. Előbb azonban a Miniszterelnökség kommunikációja írta felül a bejelentést, aztán pedig az MTI változtatta meg utólag a szerdán elhangzott előadásról szóló beszámolóját. Most ott tartunk, hogy a lakosságnak kizárólag visszatérítendő, azaz hitel alapú forrást adna a kormány az EU-pénzekből, miközben ennek éppen az ellenkezőjét vállaltuk a Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Programban. Ezt ráadásul el is fogadta az Európai Bizottság, így tehát elvileg kötné a kormány kezét a vállalás.

Hetek óta nehezen érthető, hogy pontosan mire is számíthat a magyar lakosság az energiahatékonysági felújításoknál az EU-pénzek terén, ugyanis egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatok keringenek a kormány döntéshozói felől, miközben a Brüsszel felé tett vállalásainkból világosan következik, hogy mit kellene tennünk. Bár a Miniszterelnökség szerint jogi akadálya...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái