Uniós források

Pénzt nyert két magyar tárca a brüsszeli pénzlehívás elősegítésére

Portfolio
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Fejlesztési Központtal együttműködve humán erőforrás-kapacitás építésére kaptak támogatást az Európai Unió környezetvédelmi és éghajlat-politikai programja (LIFE) pályázatán 2015 decemberében - áll a két tárca közös sajtóközleményében. A szervezetek 2016 és 2018 között megerősített személy állománnyal, szakmai programokkal segítik a köz-, magán- és civil szféra szereplőit a LIFE források elnyerésében.
A közlemény emlékeztet arra, hogy az Európai Bizottság 2014 nyarán írt ki felhívást pályázatonként és tagállamonként legfeljebb 1 millió euró összegben kapacitásépítést célzó projekttámogatásra. A forrásokat a nyertes országok a LIFE programokban való hatékonyabb részvétel elősegítésére fordíthatják. A LIFE tematikus alprogramjainak nemzeti kapcsolattartói feladatait ellátó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Fejlesztési Központtal együttműködésben 2015 szeptemberében nyújtotta be pályázatát.

Az elnyert közel 1 millió eurós támogatásnak köszönhetően a szervezetek 2018 végéig az eddigieknél nagyobb humán erőforrás-kapacitással állnak a hazai LIFE pályázók rendelkezésére. A tervek szerint a pályázat 3 éves időtartama alatt a LIFE Információs Napok mellett éghajlat-politikai, környezet- és természetvédelmi tematikus tréningeket, pályázatíró és projektmenedzsment workshopokat is szerveznek majd. A naprakész információk könnyű elérhetősége érdekében LIFE információs honlap jön létre. A weboldalon a lehetséges pályázók megtalálhatják majd az érdeklődési körüknek megfelelő kiírásokat, rendezvényeket, híreket, megismerkedhetnek az eddigi sikeres projektekkel.

A LIFE program összköltségvetése a 2014 és 2020 közötti időszakra összesen mintegy 3,4 milliárd euró, amiből 2015-ben több mint 184 millió euró állt rendelkezésre környezet- és természetvédelmi, 56 millió euró pedig éghajlat-politikai projektekre.

A következő években további hasonló nagyságrendű kiírások folyamatos megjelentetése várható. A LIFE program 2017-ig a projektek költségvetésének legfeljebb 60 százalékát biztosítja. A támogatási arány a "LIFE Természet és biológiai sokféleség" pályázatok esetén kivételesen a 75 százalékot is elérheti. A program kiírásainak célja hagyományos kísérleti, demonstrációs, bevált gyakorlati és tájékoztató, tudatosságnövelő, terjesztési projektek keretében olyan innovatív megoldások kidolgozása, amelyek elősegítik a környezet- és természetvédelemmel, éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások eredményes és hatékony kezelését - áll a közleményben.
GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Paks nuclear power plant
modern irodabelso emberekkel
Flags in front of the European Parliament
ujportfolio
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Flags in front of the European Parliament