Előfizetői tartalom

250 milliárdos beruházási hullám indul EU-s pénzből

Portfolio
A két, nyáron meghirdetett gazdaságfejlesztési pályázaton most 399 cég összesen 57,5 milliárd forintot nyert, és további 30-40 milliárd forintnyi támogatási döntésről születhet rövidesen bejelentés - jelezte ma a nemzetgazdasági tárca két vezető tisztségviselője. Mivel a két, tavaly őszi gazdaságfejlesztési pályázaton már 27 milliárd forintot osztottak ki a nyerteseknek, így a szóban forgó pályázatokon összesen mintegy 120 milliárdnyi uniós támogatást osztanak ki. Tekintettel a nagyjából 50%-os támogatási intenzitásra, ez azt is jelenti, hogy a vállalkozóknak szóló GINOP pályázatok eddig mintegy 250 milliárd forintnyi beruházási hullámhoz járulhatnak hozzá 2016-ban.

Melyik pályázatokon hirdettek nyerteseket?Tegnap már jeleztük, hogy elkezdték feltenni a cégeket a hivatalos nyertesek listájára, amelyek a két nyári gazdaságfejlesztési pályázaton indultak. Ma Rakossy Balázs, az NGM államtitkára azt jelezte egy közleményben, hogy most decemberben 399 projekt nyert el európai uniós fejlesztési támogatást összesen 57,5 milliárd forint értékben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés