Előfizetői tartalom

Mire költöttünk másfél év alatt 3300 milliárdnyi EU-támogatást?

Portfolio
A Portfolio Uniós források rovatának indulása, azaz 2014 augusztusa óta kereken 3300 milliárd forintnyi uniós támogatást fizettek ki a magyar hatóságok, amelynek 60 százaléka mindössze két nagy Operatív Programhoz kötődik - derül ki rövid összegzésünkből. Ezzel párhuzamosan a vállalkozói réteg számára közvetlenül is érzékelt pályázati források mindössze 255 milliárd forinttal emelkedtek, így nem véletlen, hogy sokan úgy is ínséges időket éltek meg az EU-pénzek terén, hogy közben tényleg ömlött a gazdaságba a támogatás. De hova mentek ezek a pénzek? Alább ezt mutatjuk be röviden.

2014. augusztus elején még 5893 milliárd forinton járt, 2016 január elején viszont 9194 milliárd forinton állt meg az EU felől kapott strukturális alapok kifizetési volumene (magyar önrésszel megnövelt, nettó kifizetések). Ez tehát kereken 3300 milliárd forintnyi támogatás kifizetését jelenti röpke másfél év alatt, ami iszonyatosan nagy összeg, az egész éves folyó áras...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés