Előfizetői tartalom

Kihagyták Miskolcot és Zalaegerszeget az új kiválasztottak közül

Portfolio
Egy tavaly decemberi kormányhatározat 25 milliárd forintnyi rendkívüli költségvetési támogatást különített el a 2015-ös költségvetési törvény terhére 15 megyei jogú város számára, míg egy minapi újabb kormányhatározat immár a 2016-os költségvetési törvényen belül hajt végre 24 milliárd forintnyi forrásátrendezést 13 megyei jogú város javára. A két határozat nagy valószínűséggel összefügg, mégis furcsa, hogy eltérő költségvetési törvényekre vonatkoznak. Az idén januári határozatban található városlista abban tér el a decemberitől, hogy lemaradt róla Miskolc és Zalaegerszeg fél-fél milliárdos támogatással, így tehát a decemberi 25 és a januári 24 milliárd forintnyi támogatási keretösszegek között ennek a két városnak a támogatási kerete a különbség.

Amint december elején megírtuk, rendkívüli költségvetési támogatásról határozott a kormány még a 2015-ös költségvetési törvény kapcsán 15 megyei jogú város javára a Modern Városok Program fantázianév mellett. A juttatás kapcsán számos kérdés megfogalmazódott, hiszen eltérő összegeket kaptak az egyes megyei jogú városok és nem is mindegyik ilyen város került fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés