Előfizetői tartalom

Itt a reakció Lázár rendkívüli bejelentésére

Portfolio
A következő éveket alapvetően befolyásoló, valóban nagy horderejű bejelentést tett múlt csütörtökön Lázár János az EU-pénzek 2019 elejére történő kifizetési céljáról - értettek egyet a Portfolio körképében részt vevő uniós pályázati szakértők. Többen meglehetősen karakteres véleményt fogalmaztak meg a következő évekbeli gazdaságélénkítés szándékáról, illetve az emiatt várható tartósan megfeszített munkáról, de többen aggályaiknak adtak hangot, hogy 2019 után mi várhat a magyar gazdaságra és a pályázókra. Több szakértő szerint a hatalmas kormányzati nyomás a pályázatok kiírására, illetve a pénzek kifizetésére a hatékonyság és a szakmaiság rovására is mehet. Az alábbiakban abc-sorrendben mutatjuk be a ma kora délutánig beérkezett szakértői válaszokat arra, hogy ki mit szól az idénre 2048 milliárd forintra rögzített uniós támogatás kifizetési célhoz, az ehhez társított egy éves államigazgatási bónuszhoz és a 3 év alatt kifizetendő összes EU-támogatáshoz.

Kapcsolódó cikkünk2016.01.15Lázár-bejelentés: nehéz lesz, de megugorhatóKolossa Péter, EU források igazgató, MultiContact Consulting "Lázár János említett bejelentése konzekvens az eddigi stratégiával; a magyar kormány korábban is többször hangsúlyozta már, hogy "fejnehéz" uniós periódust szeretne. Magyarország az ún. eredményességmérési keretben többek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés