Előfizetői tartalom

M4-es metró: Így tűntek el a milliárdok

Portfolio
A négyes metró projekt teljes költségvetését az eredeti 261 milliárd forintról első körben még 2009-ben csökkentették és így olvadt 210 milliárdra. Ez azzal függött össze, hogy több állomás megépítése is kikerült a támogatási körből. Második körben két kisebb közlekedési projekt - ami kikerült a négyes metró keretéből - miatt csökkent tovább a projekt hivatalos költségvetése, és ezért lett az 199 milliárd forint - írta a Portfolio megkeresésére Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala. A korábbi cikkünkben bemutatott 46 milliárd forint "eltűnésének" tehát ez a pontos magyarázata. Az említett egyik "kisprojekt" miatt egyébként még mindig láthatjuk az M1-M7 autópálya bevezető szakaszánál a munkagépeket.

Egy minapi cikkünkben rámutattunk, hogy érdekes módon két hét alatt 261 milliárd forintról 199,4 milliárd forintra zuhant a négyes metró projektjének keretösszege a kormány által üzemeltetett hivatalos pályázati oldalon. Utánamentünk a furcsa fejleménynek és ennek kapcsán érkeztek meg a hivatalos válaszok a Főpolgármesteri Hivataltól. A csattanót a cikk végére hagyjuk.A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái