Előfizetői tartalom

Itthon gáncsolhatják el Lázár rendkívüli tervét

Portfolio
"Közlik veled, hogy indulsz a lóversenyen, de a futam előtt levágják a lábad" - érzékeltette az államapparátus zavarát a Figyelő egyik beszélgetőpartnere a Lázár János miniszter által minap bejelentett 2048 milliárdos uniós támogatás kifizetési cél kapcsán, amelyről múlt héten kormányhatározat is született. A hetilap körképe több példát említve rámutat, hogy nem Brüsszel, hanem sokkal inkább az itthoni folyamatok jelenthetik akadályát a felpörgetett uniós támogatás-kifizetési célnak.

Az Európai Bizottság egy évben nem fizethet ki több pénzt annál, mint amit az általa elfogadott egyes Operatív Programok pénzügyi táblázatai az egyes évekre előre rögzítettek - hangsúlyozták Brüsszelben a Figyelő megkeresésére. Azt, hogy hiába pörgetjük fel itthon a hazai pályázók felé a kifizetéseket, ettől Brüsszel még a meghatározott ütem szerint fog fizetni nekünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés