Uniós K+F pályázaton indultál? - Ezeket mindenképpen tudni kell (2.)
Uniós források

Uniós K+F pályázaton indultál? - Ezeket mindenképpen tudni kell (2.)

Portfolio
Több fontos kiegészítő dokumentum is megjelent az elmúlt napokban a kormány hivatalos oldalán a kutatás-fejlesztési pályázatokhoz kapcsolódóan, amelyek egyrészt az új fejlesztési ciklusra általánosan érvényes változásokra hívják fel a figyelmet, másrészt konkrét felhívások szabályrendszerére. A Portfolio az alábbiakban rendszerezett formában csak a legfontosabb változásokat foglalja össze, így például azt, hogy a projekteknek meg kell szerezniük az illetékes Hivataltól a kutatás-fejlesztési minősítést, illetve 2014. augusztustól a GOP-os pályázatok költségelszámolása terén már lényeges változás lépett hatályba.

Az előző ciklusra vonatkozó módosítás

Egy minapi közlemény szerint az előző ciklusban nagy népszerűségnek örvendett GOP 1-es konstrukcióknál a 2014.08.01. után benyújtott, illetve a folyamatban lévő kifizetési igénylések esetében elszámolható tétel a szabadság, betegszabadság, fizetett ünnep, azaz munkaszüneti nap, amennyiben a személyi jellegű költségek összesítőjében a bérköltséggel együtt kerül elszámolásra.

Azt azért tudni kell, hogy a módosítás nem terjed ki a már korábban elfogadott és kifizetett személyi jellegű költség-elszámolásokra.

A 2014-2020-as ciklusra vonatkozó lényeges információk

1. A már megjelent K+F pályázati felhívásokkal kapcsolatosan az egyik legfontosabb új kritérium, aminek az alkalmazott (ipari) pályázónak meg kell felelnie, hogy rendelkeznie kell az illetékes Hivatal (jelen esetben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala) által kiállított kutatás-fejlesztési minősítéssel. Utóbbi mondatot cikkünk előző verziójához képest pontosítottuk.

A napokban megjelent közlemény szerint, ha a GINOP-2.1.1-15 azonosító számú felhívásra támogatást igénylő a minősítésére vonatkozóan hiánypótlást kapott, azonban a hiánypótlási határidő lejártáig nem rendelkezik a Hivatal minősítésével, de az eljárást megindította, abban az esetben lehetősége lesz tisztázó kérdés keretében csatolni a kiállított határozatot. A Hatóság felhívja a pályázók figyelmét, hogy a hiánypótlás során jelezzék, hogy ezt tisztázó kérdés keretében kívánja orvosolni.

2. A napokban megjelent a GINOP-5. és GINOP-6. prioritásokhoz tartozó Monitoring tájékoztató a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan. Ennek
  • Közös indikátorokról van szó, amelyek révén a programok eredményei uniós szinten összehasonlíthatók, illetve összesíthetők lesznek (résztvevőkre, illetve a szervezetekre vonatkozó indikátorok).
  • Az indikátorok megvalósulásáról köteles adatot szolgáltatni a Kedvezményezett
  • amennyiben egy indikátor nem éri el a projektre a támogatási szerződésben meghatározott érték 75%-át, a támogatás csökkentésre kerül
  • A fenntartási kötelezettség 5 év, és a Kedvezményezett vállalja, ha a projekt keretében létrehozott kapacitásokat, termékeket, szolgáltatásokat a fenntartási időszak végéig fenntartja
  • A projekttel kapcsolatos összes dokumentumot köteles elkülönítetten nyilvántartani, és legalább 2027. december 31-ig megőrizni
  • Évente elektronikus formában projekt fenntartási jelentést (PFJ) kell beadni, fenntartási időszak végén pedig záró fenntartási jelentést (ZPFJ)
  • résztvevőkkel háromszor kötelező kérdőívet kitölteni

3.Az Európai Kutatási Tanács (ERC) a kezdő kutatóknak szóló Starting Grant (StG) és a karrierépítő kutatóknak meghirdetett Consolidator Grant (CoG) pályázati típusok esetében is módosította az ismételt benyújthatóság feltételeit.

Az NKFI Hivatal módosította azt pályázati felhívását, amely az ERC pályázatokon megfelelő minősítést elért, de támogatásban nem részesült projektek újbóli megmérettetéséhez nyújt hazai forrásból támogatást.

Ennek értelmében az NKFI Alap terhére meghirdetett ERC_HU_15 pályázati felhívás Átsegítő Alprogramjára két módon lehet pályázni:
  • olyan projekttel, amely az ERC StG vagy CoG pályázat második körébe jutva "B" minősítést kapott, és az ERC minősítés kiadásától számított egy éven belül nem tud új pályázatot benyújtani (pl. adminisztratív tiltás miatt, vagy mert az ERC minősítés kiadása és a következő benyújtási időpont közötti idő rövidebb, mint egy év),
  • vagy olyan projekttel, amelynek vezetője korábban ERC pályázaton támogatást nyert, de a következő pályázati felhívásra adminisztratív okok miatt nem adhatott be pályázatot, mivel az adott időszakban ERC pályázati értékelőnek (Panel Member) kérték fel, ami kizárta őt a lehetséges ERC-pályázók köréből.
zöldpártok bern svájc tüntetés
BÉT
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500