Itt az első két úttörő gazdaságfejlesztési pályázat eredménye
Uniós források

Itt az első két úttörő gazdaságfejlesztési pályázat eredménye

Portfolio
Ma hivatalosan is módosították a 2014-2020-as uniós ciklus legelső két gazdaságfejlesztési pályázatának keretét, és azok nyilván teljesen megegyeznek azzal, mint amit a januárban már közzétett GINOP éves pályázati menetrendben láthattunk.
Két rövid közlemény jelent ma meg a hivatalos pályázati oldalon, amelyek azt rögzítették, hogy a még 2014 őszén megjelent első két gazdaságfejlesztési pályázatnak hogyan módosult a pályázati keretösszege. Eszerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1006/2016. (I.18.) Korm. határozat alapján:
  • A "Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című (GINOP 1.3.1-14 kódszámú) felhívás keretösszege 0,48 milliárd forintra módosult az eredetileg tervezett 1,5 milliárd forintról, míg
  • A "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című (GINOP 1.2.1-14 kódszámú) felhívás keretösszege 27 milliárd forintra módosult a kezdetben elindult 8,5 milliárd forintról.

A GINOP idei éves pályázati menetrendjét rögzítő kormányhatározat táblázataiban valóban benne voltak már a fenti módosított számok, így meglepetés semmilyen szinten nem érhette a pályázókat.

Itt az első két úttörő gazdaságfejlesztési pályázat eredménye
A Portfolio információi szerint egyébként a két fenti pályázat kapcsán az egy héttel ezelőtti számok az alábbi módon néztek ki:
  • A GINOP-1.2.1-14 kódszámú pályázatnál a 1035 darab támogatási kérelem érkezett 42,67 milliárd forintos támogatási igénnyel, amelyből 650 pályázónak 27,17 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg a döntéshozók, 644 darab szerződést már megkötöttek és 6,83 milliárd forintnyi támogatást már ki is fizettek (előleg, illetve benyújtott számla alapján)
  • A GINOP-1.3.1-14 kódszámú pályázatnál a 128 darab támogatási kérelem érkezett 834 millió forintos támogatási igénnyel, amelyből 72 pályázónak 466 millió forintnyi támogatást ítéltek meg a döntéshozók, és az összes szerződést megkötöttek már, de kifizetés még nem történt a pályázatban. Az, hogy a mindössze 1,5 milliárdos keretösszegű felhívásra még a harmadát sem elérő összes támogatási igény érkezett, jól mutatja a pályázat népszerűtlenségét, ami annak bonyolultságával, nem kellő vonzerejével függhetett össze. Ugyanennek a pályázatnak a 2015 nyarán kiírt verziója kapcsán rendkívül magas, 80% körüli volt az elutasítási arány, annak bonyolultsága miatt. Épp ezért is húznak most egy vonalat a döntéshozók és módosítják a felhívás szabályrendszerét.

Érdemes emlékeztetni rá, hogy a fenti két GINOP-pályázat 2015-ös "megfelelőit" (termelési kapacitásbővítő, illetve külpiaci megjelenést segítő) jövő hétfőn délután felfüggesztik, mert a beérkezett támogatási igények alapján szükségét látják a kiírók a pályázat átdolgozásának. Ezt követően tavasszal újranyitják azokat, hiszen bőven van még megpályázható kerete ezen felhívásoknak. Mindennek részleteit az alábbi cikkekben írtuk meg:
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU