Itt az első két úttörő gazdaságfejlesztési pályázat eredménye
Uniós források

Itt az első két úttörő gazdaságfejlesztési pályázat eredménye

Portfolio
Ma hivatalosan is módosították a 2014-2020-as uniós ciklus legelső két gazdaságfejlesztési pályázatának keretét, és azok nyilván teljesen megegyeznek azzal, mint amit a januárban már közzétett GINOP éves pályázati menetrendben láthattunk.
Két rövid közlemény jelent ma meg a hivatalos pályázati oldalon, amelyek azt rögzítették, hogy a még 2014 őszén megjelent első két gazdaságfejlesztési pályázatnak hogyan módosult a pályázati keretösszege. Eszerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1006/2016. (I.18.) Korm. határozat alapján:
  • A "Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című (GINOP 1.3.1-14 kódszámú) felhívás keretösszege 0,48 milliárd forintra módosult az eredetileg tervezett 1,5 milliárd forintról, míg
  • A "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című (GINOP 1.2.1-14 kódszámú) felhívás keretösszege 27 milliárd forintra módosult a kezdetben elindult 8,5 milliárd forintról.

A GINOP idei éves pályázati menetrendjét rögzítő kormányhatározat táblázataiban valóban benne voltak már a fenti módosított számok, így meglepetés semmilyen szinten nem érhette a pályázókat.

Itt az első két úttörő gazdaságfejlesztési pályázat eredménye
A Portfolio információi szerint egyébként a két fenti pályázat kapcsán az egy héttel ezelőtti számok az alábbi módon néztek ki:
  • A GINOP-1.2.1-14 kódszámú pályázatnál a 1035 darab támogatási kérelem érkezett 42,67 milliárd forintos támogatási igénnyel, amelyből 650 pályázónak 27,17 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg a döntéshozók, 644 darab szerződést már megkötöttek és 6,83 milliárd forintnyi támogatást már ki is fizettek (előleg, illetve benyújtott számla alapján)
  • A GINOP-1.3.1-14 kódszámú pályázatnál a 128 darab támogatási kérelem érkezett 834 millió forintos támogatási igénnyel, amelyből 72 pályázónak 466 millió forintnyi támogatást ítéltek meg a döntéshozók, és az összes szerződést megkötöttek már, de kifizetés még nem történt a pályázatban. Az, hogy a mindössze 1,5 milliárdos keretösszegű felhívásra még a harmadát sem elérő összes támogatási igény érkezett, jól mutatja a pályázat népszerűtlenségét, ami annak bonyolultságával, nem kellő vonzerejével függhetett össze. Ugyanennek a pályázatnak a 2015 nyarán kiírt verziója kapcsán rendkívül magas, 80% körüli volt az elutasítási arány, annak bonyolultsága miatt. Épp ezért is húznak most egy vonalat a döntéshozók és módosítják a felhívás szabályrendszerét.

Érdemes emlékeztetni rá, hogy a fenti két GINOP-pályázat 2015-ös "megfelelőit" (termelési kapacitásbővítő, illetve külpiaci megjelenést segítő) jövő hétfőn délután felfüggesztik, mert a beérkezett támogatási igények alapján szükségét látják a kiírók a pályázat átdolgozásának. Ezt követően tavasszal újranyitják azokat, hiszen bőven van még megpályázható kerete ezen felhívásoknak. Mindennek részleteit az alábbi cikkekben írtuk meg:
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
európai uniós zászló európai bizottság