Előfizetői tartalom

Előkaparták a pénzt Sesztákék a 69 milliárdos útfelújítási programra

Portfolio
Bár a két héttel ezelőtti kormányhatározatban rögzített feltételektől eltért a kormány a 69 milliárd forintos útfelújítási program finanszírozása során, de ma már alá is írták a program elindulásához szükséges támogatási szerződést. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium erről szóló kedd esti közleményéből az is kiderül, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel aláírt szerződés alapján országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg még az idén.

Amint a pénteki Magyar Közlöny alapján hétfőn megírtuk: a határidőre nem tudta előteremteni az idei költségvetésből Varga Mihály minisztériuma a komplex útfelújítási program 69 milliárd forintos költségvetési keretét, ezért átmeneti jelleggel ezt a tételt a nemzeti fejlesztési tárca 160 milliárd forintos saját útfelújítási keretéből "csípték le". Ezen háttér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés