Előfizetői tartalom

Dupláznád a fizetésed? Jelentkezz pályázatértékelőnek

Portfolio
Egy új EU-s pályázatértékelői rendszert hoz létre a kormány azért, hogy átláthatóbb, transzparensebb és elszámoltathatóbb szervezetben értékeljék a pályázatokat - jelentette be csütörtökön Orbán Viktor kormányfő a kamara, illetve Lázár János miniszter a Portfolio rendezvényén. Az eddig elhangzott információk alapján azt tudjuk, hogy az új struktúrában közel háromezer állami alkalmazott vehet részt, akik bekerülnek egy nyilvános szaknévsorba és ezt a tevékenységüket a jelenlegi munkájuk mellett végezhetik. Az új rendszer 1 milliárd forintos költséget jelent a költségvetésnek, amelynek nyomán az értékelők egy év alatt ugyanannyit kereshetnek, mint a mostani évi fizetésük. Az a cél, hogy ne "háttérmutyik" döntsék el a pályázatok sorsát - hangsúlyozta a nap során kétszer is Lázár.

Orbán Viktor és Lázár János is azt hangsúlyozta tegnap, hogy a kormány egy új átláthatóbb, transzparensebb és elszámoltathatóbb pályázatértékelési rendszer vezet be. A kormányfő az MKIK rendezvényén még azt is hozzátette, hogy ez bizony egy bátor döntés, amelyet a kormány a szerdai ülésén hozott meg. Amint a Portfolio csütörtök reggel megírta, az 1117/2016. (III....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés