Előfizetői tartalom

Mire költöttük a legtöbb EU-pénzt a Dél-Alföldön? - Itt a lista!

Vízi Ildikó
Közel 26 milliárd forintot tesz ki a dél-alföldi régió tíz legnagyobb európai uniós beruházásának összesített támogatása - derül ki a Portfolio újabb rangsorából, amelyet annak keretében készítettünk, hogy sorra vesszük a 2007-2013-as uniós ciklus Regionális Operatív Programjainak top tízes listáit. A DAOP kódnévre hallgató programnál az első helyre Békés-megye és egyúttal az ország legnagyobb mellékút-felújítási projektje került, melynek 32 km-es szakasza közel 3,8 milliárd forintos megítélt támogatást emésztett fel. Az útfelújítások mellett a turisztikának jutott még a legtöbb uniós forrás a dél-alföldi régióban. A legnagyobb turisztikai fejlesztés az Újszegedi Fürdőkomplexum fejlesztése volt, melynek megítélt támogatása pontosan 3 milliárd forintot tett ki.

Lássuk egyben a tíz legnagyobbat!Mielőtt egyesével bemutatnánk a tíz legnagyobb, a DAOP keretében támogatott projektet, érdemesnek tartjuk táblázatos formában is összerendezni őket, hogy egyben lássuk a listát. A palyazat.gov.hu hivatalos oldalról vett adatok alapján amint láthatjuk: több projekt turisztikai attrakcióhoz kötődik, illetve míg Szeged és Baja két-két projekttel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés