Előfizetői tartalom

Nem hisz a szakma a kormány gyors pénzkifizetési tervében

Portfolio
A szakmai közönség mindössze 12%-a hisz abban, hogy a magyar kormány idén képes lesz kifizetni a megcélzott 2048 milliárd forintnyi EU-támogatást - derült ki a múlt csütörtöki konferenciánk első szekciójában végzett szavazás során. Ugyanígy igencsak pesszimista a résztvevői kör arról is (csak 9% hisz benne), hogy a kormány a bejelentett tervnek megfelelően valóban képes lesz 2019 elejéig kifizetni az összes 2014-2020-as uniós pénzt. A kormány által megcélzottnál kevesebb EU-támogatás idei kifizetése bizonyára összefügg azzal is, hogy a résztvevők többsége idénre érezhető lassulást vár a magyar gazdaság növekedési ütemében 2-2,5% közöttre.

A március 10-én megrendezett Uniós Források 2016 című konferenciánk első szekciójában három kérdést is feltettünk a mintegy 200 fős szakmai közönségnek, amelyek közül az első és a második egyértelmű pesszimizmust mutatott a kormány idei pénzkifizetési tervéről. Éppen Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője és a konferencia későbbi előadója jelentette be januárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés