35 milliárdos EU támogatás a fogyatékkal élőknek
Uniós források

35 milliárdos EU támogatás a fogyatékkal élőknek

MTI
Portfolio
Szeptemberben jelenik meg az az uniós pályázat, amely több ezer, nagy létszámú ápoló-gondozó intézményben élő fogyatékos embernek teszi lehetővé, hogy önállóságot biztosító, szükségleteinek jobban megfelelő otthonba költözzön - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.
A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság a lapot úgy tájékoztatta, hogy a tervek szerint az intézményi férőhelykiváltást 35 milliárd forintos keretösszeggel elősegítő uniós pályázat szeptemberben indul és csak azok az állami, civil és egyházi fenntartók indulhatnak - önrész nélkül -, amelyek fogyatékos személyek számára tartanak fenn nagy létszámú bentlakásos ápoló-gondozó intézményeket.

Csaknem öt éve, 2011 júniusában fogadta el a kormány azt a határozatot, amely a fogyatékos embereknek ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásának stratégiájáról szól, és a végrehajtást érintő feladatokat sorolja fel.

Az elesetteknek, a nélkülözőknek, a segítségre szorulóknak ugyanis egyéni bánásmódra van szükségük, nem pedig arra, hogy a periférián éljenek és uniformizált szolgáltatásokat kapjanak.

A folyamat lényege, hogy a mamutintézményekben élőket olyan kisebb, szükségleteiknek jobban megfelelő otthonokba költöztessék, ahol a szakmai segítség mellett hozzájutnak a szociális és egyéb szolgáltatásokhoz, lehetőségük van kapcsolatokat teremteni, munkát vállalni, egyszóval a társadalomba beilleszkedni és méltóbb életet élni.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság az Emberi Erőforrások Operatív Program (EFOP) 2014-2020-as tervezésekor prioritásként kezeli a szociális intézmények kiváltásának folytatását, így a 35 milliárd forintos pályázat az EFOP keretein belül kerül meghirdetésre szeptemberben.
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500