Előfizetői tartalom

63 milliárdnyi támogatást ad most az EU az Energiaunióra

Portfolio
Pénteken nyitott meg egy új pályázati felhívást az Európai Bizottság az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz keretében, amelynek célja a kulcsfontosságú energiainfrastruktúra projektek finanszírozása. Erre az idei első pályázati körben 200 millió euró, azaz 63 milliárd forint áll olyan projektek rendelkezésére, melyek a szűk energetikai keresztmetszetek felszámolásával lehetővé teszik az energia uniós országok közötti szabad áramlását.

Az energiaunió - a Juncker-Bizottság egyik fontos prioritása részeként - hozzájárul egyrészt az EU belső energiapiacának létrehozásához, másrészt a stabil és alkalmazkodóképes energiaunió és az előretekintő éghajlat-politika kialakításához. Az Európai Bizottság Hálózatfinanszírozási Eszköze várhatóan fellendíti a projektek kivitelezését, és segít az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés