Előfizetői tartalom

Kiderült, mekkora EU-s keretet függesztettek fel most Magyarországnak

Portfolio
Csaknem 40 milliárd forintnyi uniós keret kifizetését blokkolja egy friss európai bizottsági döntés, az ügy pedig közvetlenül az Öveges-programbeli tanterem-felújításokkal függ össze, amelyek kapcsán mintegy 14 milliárd forintnyi tételről vitatkozunk az unióval - mondta el az RTL ma esti Híradójában Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta a műsorban, hogy az ügy miatt legfeljebb néhány százmillió forintnyi támogatást nem utalnak majd el Magyarországra, illetve ezt a pénzt visszafizettetik majd az érintett iskolákkal.

A műsorban elhangzott fontosabb információk (ezen a videón a 31. perctől kezdődik): Az Öveges-programban talált problémák miatt tartja vissza 40 milliárd forintnyi támogatás kifizetését az EU (a hír tegnap jelent meg, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programbeli kifizetések felfüggesztéséről szerdán határozott az Európai Bizottság) Az Öveges-program keretében 44 vidéki...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái